Дългърски показва новостите във високотехнологичната стая в училището.

Георги Дългърски е с 22-годишен стаж, но си отива след проверка на просветния инспекторат. Мястото му заема учител от Спортното

Дългърски показва новостите във високотехнологичната стая в училището.
Дългърски показва новостите във високотехнологичната стая в училището.

 

Директорът на СОУ “Св. Седмочисленици” е уволнен след поредица проверки на Регионалния инспекторат по образованието, разбра “Уча в Пловдив”. Въпреки 22-годишния му опит в системата, Георги Дългърски е бил освободен от ръководния пост. Той е начело на училището от създаването му. Началникът на РИО Иванка Киркова обясни, че става дума за тежки административни нарушения, допуснати от него, но се въздържа да коментира подробности. Тя уточни, че миналата година в училището са правени пет проверки, тази година инспекциите са продължили и така се е стигнало до окончателното решение за съдбата на Дългърски.

“Прочетох констативния протокол, подписах и заповедта. Няма да обжалвам. Не е по мой вкус. Животът продължава, имам много възможности”, бе лаконичният коментар на Дългърски. Колегите му са шокирани от новината, но той не е поискал никакви шумни изпращания.

На негово място застава Ваня Парашкевова. Тя идва от Спортното училище, където преподава икономика. Вчера сутринта Парашкевова е била официално представена на екипа на училището.

“Препоръчаха ми я като широк специалист, затова се доверих на нея. Завършила е миниджмънт и информатика, така се надявам да се справи успешно. Има опит и в работа по проекти, нещо, което куца на училището”, аргументира избора Киркова.

Това е третият кадър на Спортното, който заема директорски пост в последните месеци. Бившият зам.-директор Ружка Генова временно оглави ОУ “Георги Бенковски”, а Тинка Балабанова застана начело на ОУ “Стоян Михайловски”.

 

3 КОМЕНТАРА

    • Треперете директори, гърчете се в предсмъртни мъки, ние борчагите идваме. Няма инспекторат, няма тва – онва, ние ще оправим просветата.

  1. Краино време беше да уволнят хитър Петър

Коментарите са затворени.