Уволненият директор Атанас Куртенков има два месеца да реши дали да обжалва отстраняването си

Временно изпълняващият длъжността Таня Караиванова включва КТД със синдикатите

 

Уволненият директор Атанас Куртенков има два месеца да реши дали да обжалва отстраняването си
Уволненият директор Атанас Куртенков има два месеца да реши дали да обжалва отстраняването си

Девет пъти досега са ме връщали, може и за десети да ме възстановят. Имам два месеца да реша дали да обжалвам, утрешният ден е по-мъдър. Това заяви директорът на Общински детски комплекс Атанас Куртенков пред „Уча в Пловдив” по повод освобождаването си от поста. Той бе дисциплинарно уволнен в петък след мащабна проверка на МОН и Регионалния инспекторат по образованието. Констатираните нарушения в протокола от 14 страници са свързани с финансите, организацията и управлението на извънучилищното звено. Заключенията на експертите са, че Куртенков е управлявал ОДК като фирма и не е прилагал нормативната уредба в образованието.

Заповед за временно изпълняващ длъжността днес е подписала Таня Караиванова, която е дългогодишен зам.-директор на центъра. Преди малко повече от 10 години се разигра подобен сценарий, когато Куртенков отново беше дисциплинарно уволнен и тя временно пое управлението.

„Аз съм консенсусен и диалогичен човек и първото нещо, което ще направя, е да върна спокойствието на колегите. Психоклиматът е нарушен. Още утре ще повикам синдикатите, за да подпишем Колективния трудов договор, който отдавна е готов, но Куртенков отказваше да го сключи. Ще определим и нови правила за работните заплати, за да няма хора с под минималната за системата, което е абсурдно”, коментира Таня Караиванова за „Уча в Пловдив”. Още в първия й работен ден я изненадали от Инспекцията по труда по сигнали за предишни нарушения.

Куртенков обяви, че тепърва ще мисли дали да атакува в съда уволнението си, както досега. „Не изпитвам никакви чувства – нито на обида, нито на гняв. По-скоро съм уморен след една година ужасно напрежение и атаки. Сега се наслаждавам на почивката”, каза ексдиректорът.