През уикенда ще бъдат монтирани фитнес уреди, ще се подрязват дървета и ще оформя цветна алея

Приключенският център на Младежкия хълм и сдружение „БГ Бъди активен“  приканват жителите на Пловдив, които обичат да спортуват и да се разхождат на Младежкия хълм , да се включат като доброволци в изграждане на зона с фитнес уреди на тепето. Монтирането е насрочено за 24 и 25 август.

Уредите са осигурени преди три години по програмата за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура ISCA. Превръщането на Младежкия хълм в пространство, удобно за спорт и разходки за пловдивчани, е една от целите на проекта.

Доброволци от инициативата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ на сдружение „БГ Бъди активен“ и от Приключенския център ще направят изкопите и ще поставят настилката на площадката. Освен дейности по монтажа ще бъдат подрязани дърветата,окосена тревата, ще бъде подготовена алея за цветя. Желаещите да се включат като доброволци могат да дойдат на място или да се свържат предварително с организаторите в страницата Аз, Ти, Пловдив! във Фейсбук.

Една от дългосрочните цели на инициативата е да бъдат облагородени няколко публични зони в града с участието на жителите, като една от тях е  именно Младежкият хълм. Дейностите по облагородяване стартираха и през изминалия месец заедно с Детска архитектурна работилница. Бяха поставени нови места за сядане от дървени палети и кошчета за отпадъци, боядисани надрасканите площи на центъра, почистени и възстановени пътеките наоколо.