Второкласник прави химични опити, състезание за фигури от балони и флашмоб на празничната фиеста в СУ „Хр.Г.Данов“

Приключенско шоу ала телевизионното риалити „Форд Бояр“ подложи на изпитание ученически екипи от СУ „Хр.Г.Данов“, които се впуснаха в търсене на съкровище. За да бъдат равнопоставени отборите, във всеки бяха включени момчета и момичета от 5 до 10 клас, които трябваше да преминат през десет станции. За да достигнат до финала, те редиха кубчета,  решаваха логически задачи, търсиха личности, събираха предмети, преодоляваха страховете си и работиха заедно в името на целта.

Това бе само едно от забавления на днешния празник, който училището организира по повод Деня на детето. Началото на фиестата в Дановия двор бе дадена с народните обичаи и традициите в Тракия, пресъздадени от хореографските паралелки.

За учениците от начален етап, прогимназията и гимназията имаше обособени станции, на които ги очакваха различни предизвикателства.

Второкласникът Румен Желязков демонстрира изригването на вулкани, неутрализация на киселина и ред други реакции, които вдъхновиха любителите на природните науки.

„Приказна сцена“ събра първокласниците, които получиха съвет да използват словото като жълтици, а не като смачкани банкноти, от театралните постановки: „Дядовата ръкавичка“ и  „Хензел и Гретел“.„Приказната алея“ даде поле за изява на таланта на художниците.

Най-ученолюбивите бяха на училище за балони и се учиха да създават фигури, които моментално включиха в игрите си. А най-пластичните намериха своето място във флашмоб под ритъма на „Танца на пожарникарите“.

„Нямаше скучаещи и безучастни, специалните деца на Данов намериха своя начин да се забавляват и творят. В продължение на часове училището беше място за деца, които искат да постигат, да създават, да бъдат себе си“, не скри емоцията си директорът Гергана Аврамова.