Коледният базар събра средства за гимназисти в нужда, „Розов щанд” в подкрепа на жените с рак на гърдата

“Подари усмивка за Коледа!” – това бе посланието на учениците и учителите от Националната търговска гимназия на традиционния благотворителен базар, който събра средства за момчета и момичета в неравностойно положение от училището. Всеки клас приготви сладки кулинарни изкушения,  организира томболи и игри, изнесе представления в подкрепа на каузата. Тази година на базара имаше и “Розов щанд”, иницииран от Ученическия съвет, на който бяха предложени изделия и картички, опаковани в розово. Така младежите изразиха своята съпричастност към всички жени, страдащи от рак на гърдата. Училищният Евроклуб също се включи в коледния базар, като представи традиционни ястия на държави членки на Европейския съюз, организира караоке парти с популярни песни. Изявата на клуба е част от програмата “Училище посланик на Европейския парламент”.

Инициативата “Подари усмивка за Коледа” зарадва и децата, лишени от родителска грижа от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева”. Ученици и преподаватели опаковаха красиво козметични продукти, с които бяха зарадвани и обитателите на Комплекс за социални услуги „Мария Луиза”. Ученици от гимназията присъстваха на двете коледни тържества на децата и лично поднесоха подаръците.

Търговската гимназия подкрепи и кампанията на Българския младежки червен кръст – “Кутии за приятелството”, в която се събираха играчки и книги за деца, които ще прекарат коледно-новогодишните празници в болничните заведения на Пловдив.