Двама изявени учители от Пловдив и един от Карлово ще получат награда „Стоян Михайловски“ на тържествена церемония на 10 май във Военния клуб в столицата. Отличието се присъжда ежегодно от синдикат “Образование” на КТ „Подкрепа”, за да популяризира високите постижения, талант и професионализъм на педагогическата общност. Според регламента кандидатите трябва да са участвали в национални и международни проекти, научни форуми, да се ползват с авторитет сред учениците и колегите си и да прилагат иновации в преподавателската си работа.

И двете награди в категория „Средно образование“ идват в Пловдивско. Първата е за старши преподавателя по български език и литература от Професионалната гимназия по електротехника и електроника Марина Петрова, чиито ученици са носители на множество награди. Втория плакет ще получи учителят по история от СУ „Васил Левски“ в Карлово Янка Минева.

В категория „Професионално образование“ награда получава преподавателят по информатика и информационни технологии от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ Виолета Маринова. През 2022 г. тя получи награда в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ в категория „Мултиплициране на иновативните учебни решения“. Автор е на учебници по компютърно моделиране и информационни технологии за 5. и 6. клас.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.