Резултатите от три математически състезания ще определят приема след завършен 4 клас в Математическата гимназия за учебната 2021/2022 година. Учениците, които имат амбицията да кандидатстват, трябва да се явят на областния кръг на олимпиадата по математика, на пролетните математически състезания за 4 клас и на състезанието „Математика за всеки”.

От ръководството на гимназията съобщават, че допълнително ще публикуват методиката за извършване на класирането и тежестта на резултатите от състезанията.

Тази година МГ поиска допълнителен прием от Министерството на образованието и формира 3 паралелки петокласници. Те са иновативни и започнаха учебни занятия още на 1 септември. В продължение на две седмици, докато стартира годината за останалите, те  учиха усилено 4 профилиращи предмета – информатика, информационни технологии, математика, български език и литература. Това са първите паралелки, които ще пробват хибридното обучение, съчетаващо присъствени часове и занятия от разстояние в електронна среда.