Посрещна ги кметът Здравко Димитров, който им връчи подаръци

Трите деца от пловдивската школа „Арт войс център“, които участваха в благотворителната инициатива „Като две капки вода за всяко дете” с UNICEF – Елена Василева, Елизабет Кирова и Георги Димкин, гостуваха днес в общината заедно с музикалния си педагог и ментор Румяна Иванова.

Кметът Здравко Димитров поздрави младите таланти за отличното им представяне по време на благотворителната инициатива, в която 11-годишна асеновградчанка Елена Василева спечели първото място в тандем с певицата ДесиСлава. Елизабет Кирова се изяви на сцената с Люси Дяковска, а Георги Димкин пя заедно с Ненчо Балабанов.

„Вие сте потвърждение, че в Пловдив се раждат големи таланти. Наша е отговорността като администрация и родители да се грижим тези таланти да растат спокойно и да се развиват. Вие сте днешните герои“, каза кметът Димитров и даде думата на децата, за да се представят и да разкажат впечатленията си.

„Като две капки вода за всяко дете” беше незабравимо приключение, в което се впуснахме и което никога няма да забравим. Мисля да продължа да се занимавам с музика, защото това е най-хубавото нещо!“, каза Елена.

„Беше наистина незабравимо пътешествие, няма да го забравя и много благодаря , че ме избраха“, каза Жоро, който има сестра близначка. И тъй като гостуването в общината съвпадна с 12-ия им рожден ден, той почерпи с бонбони.

Елизабет е на 10 г., учи в НУМТИ „Добрин Петков“ и сподели, че има намерение да продължи с да се занимава с музика.

Руми Иванова, разказа, че след обаждането на продуцентите предложила списък с 12 деца и техни записи. Нито децата, нито техните родители знаели за това и след като организаторите направили своя избор, за 20 дни те подготвили три нови песни. Предизвикателството е било голямо и заради факта, че били включени песни на турски и на иврит.

Преди общите снимки за спомен от срещата, кметът връчи на всяко от децата подаръци, а вокалният им педагог – плакет на община Пловдив. Той сподели намерението си да внесе предложение на следващата сесия на Общинския съвет да бъде гласувана парична награда за трите деца. Заместник-кметът по култура Пламен Панов подари на малките таланти безплатни билети за концерта „Пеещи артисти“ на 1 юни на Античен театър.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.