50 начални учители от Пловдив се включиха в обучение за целодневната организация на учебния процес, домакин бе СУ „Любен Каравелов“

Третокласници пазаруваха медни съдове, дърворезба и керамика от “Павилиона на занаятите”, след което разгледаха изложба на автентични народни носии и изчисляваха стойността им. Разбира се, онлайн по време на открит урок в рамките на инициативата на Регионалното управление на образованието “Методи за целодневна организация в начален етап”. Инициатор на събитието, в което се включиха 50 начални учители от Пловдив и областта, бе старши експерт Васка Атанасова, а домакини –  СУ “Любен Каравелов”.

Директорът Славка Щерева приветства участниците, но за да добият представа за училището, което бе основно ремонтирано и модернизирано, те се „разходиха“ из класните стаи, фоайетата и специализираните кабинети чрез специално разработено видео.

Учителите наблюдаваха онлайн часове в две части. В първата те присъстваха на урок – упражнение по математика в 3. клас в блок със самоподготовка, а във втората – в час по самоподготовка с 2. клас.

Началният учител от СУ „Любен Каравелов“ Велика Сотирова-Бочукова и нейните ученици пазаруваха занаятчийски изделия и след блока часове продължаваха да бъдат в кондиция, без да показват признаци на умора. И за да го докажат изпяха тон от музикалната стълбица на настроението.

Във втората част преподавателят от целодневна организация на обучението Николай Панчев и второкласниците разлистиха дървото на математиката и го окичиха с цветя, съдържащи решения на задачи.

Учителите участници ще получат ресурси и запис от обучението на сайта на РУО в секция “Добри практики”.