Освещаване на училищното знаме - 20 октомври 1997 година.

Бийтбокс, акробатичен рокендрол и художествена гимнастика за 165-та годишнина на ОУ “Княз Александър I”

Освещаване на училищното знаме - 20 октомври 1997 година.
Освещаване на училищното знаме – 20 октомври 1997 година.

 

Третокласник, който реди безпогрешно думи отзад напред, ще е сред гвоздеите на юбилейното тържество за 165-годишнината на ОУ “Княз Александър I”. Кристиян Георгиев умело се справял дори с по-прости изречения, казани произволно от съучениците му. С празничен концерт в конферентната зала на Новотел Пловдив на 20 октомври училището, приемник на най-старото в страната, ще отпразнува юбилея си.

На тази дата през 1885 година тържествено се открива сградата, в която то се помещава и до днес. В речта си директорът Димитър Агура се обръща с молба към княз Александър Батемберг, който присъства на церемонията, заедно със Стефан Стамболов и Найден Геров, да го вземе под свое покровителство. От този ден училището се нарича Държавна мъжка гимназия “Александър I”. Това събитие е отразено в паметната книга на училището и е потвърдено с подписите на присъстващите. Със заповед на МОН през 1996 година ОУ “Княз Александър I” се отделя като самостоятелно учебно заведение.

На празника във вторник ще се изявят таланти на училището от различни класове. Бийтбоксерите Борис Гогов и Йордан Почев, китарни изпълнения, акробатичен рокендрол и съчетания с лента и без уред на художествени гимнастички от училището са включени в програмата. За градуса на настроението ще допринесат състезателите по спортни танци от школото, които ще се понесат в ритъма на пасо добле и джайф. Вокална група “Сладурани” които се завърнаха с втора награда от международния конкурс “Орфей в Италия” през септември, са подготвили репертоар със знаковите си песни.

Вокална група "Сладурана", която тази година отбелязва 15-годишнина от създаването си.
Вокална група “Сладурана”, която тази година отбелязва 15-годишнина от създаването си.

 

Вечерта ще продължи за педагогическия екип с официална вечеря, на която ще има куиз игри и караоке. Във фоайето на Новотела ще има подредена самостоятелна изложба на началния учител Боряна Топалова. Тя се представя с 20 произведения – маслени бои върху платно.