Традиционни университети представят програмите си на 6 февруари в „Тримонциум”

e55d182c-a777-4533-9c7d-81a4052b6a23_image intro week

Третият в света холандски университет, доказан лидер в обучението по бизнес, икономика и право, търси студенти в Пловдив. Представители на традиционни университети  ще  представят бакалавърски и магистърски програми на английски език, които предлагат, на 6 февруари от 18 часа в хотел „Тримонциум”.

След  проведения Брекзит във Великобритания, все повече български студенти се насочват да учат в Холандия, където таксите за обучение са почти равностойни на тези у нас. Привлича ги възможността още по време на следването да практикуват в големи компании и да добият реални практически умения в избраната специалност.

Tilburg, Utrecht и Radboud University са сред институциите, които неизменно присъстват в световните класации за висше образование. Според  Times Higher Education, Tilburg е на 3-то място в Европа и на 11-то в света в обучението по икономика и бизнес, редом до университети като  Harvard и Stanford в САЩ, Oxford и Cambridge в Англия.

Utrecht University е основан през 1636 година и един най-големите университети в Европа. Гордее се с 15 носители на най-престижния научен приз в Холандия – наградата „Спиноза“ и с 12 нобелови лауреати. Престижни класации като Shanghai Ranking и The Best Global Universities Ranking го нареждат на 1 място в Холандия и на челни позиции в Европа и света.

Radboud University е една от водещите академични институции в страната и с най-много спечелени европейски субсидии за научни изследвания в Холандия. Четирима от министър-председателите на държавата са негови бивши възпитаници. За пети пореден път през 2016-та Radboud University е определен за най-добър традиционен университет в класацията на Keuzegids Universiteiten.

Програмите за обучение на гостуващите университети  покриват широк периметър от специалности – бизнес и икономика, право, публична администрация, медии и комуникация, социални и поведенчески науки, математика, информационни технологии, природни науки, медицина, изкуство и култура, педагогика.

След презентацията кандидат-студентите ще имат възможност за индивидуална среща с представителите на гостуващите учебни заведения.