Малката Вилияна е била първокласничка в пловдивско училище и днес е трябвало да получи свидетелството си за края на учебната година

Майка отне живота на 8-годишната си дъщеричка. Трагедията се е разиграла тази сутрин в пловдивското село Желязно. 31-годишната Лилия е нанесла прободни рани с нож на малката Вилияна, след което е наранила и себе си, съобщават от Областната дирекция на полицията.  Момиченцето е откарано в болница, но е починало от раните си. Майката е с опасност за живота. Телата на двете са открити от вуйчото и майката на безработната Лилия, с които са живеели заедно в една къща.

От ОД на МВР – Пловдив съобщават, че се изясняват обстоятелствата около инцидента, за който тази сутрин е подаден сигнал на тел. 112. Информацията била за дете в тежко състояние на адрес в село Желязно и първоначално реагирал екип на Спешна помощ. Установявайки на място 8-годишно дете и майка му с рани от нож, медиците веднага поискали съдействие и от полицията. За случая е уведомена и Окръжна прокуратура-Пловдив. Работата по случая продължават разследващи от РУ-Труд.

Детето е учило в пловдивско училище и днес е трябвало да празнува и да получи свидетелството си за края на учебната година.

От Регионалното управление на образованието заявиха, че от етични съображения няма да бъдат разкривани подробности за учебното заведение, в което е учила Вилияна, както и за самата нея. Психолози тепърва ще решават каква подкрепа да бъде оказана на учениците и учителите от училището.