Еко училище „Слънчев лъч” – домакин на сугестопедична програма за памет, мотивация и скоростно четене

16819534_1838885663032438_4592874681890931581_o

Тийнейджъри ще развиват супер сили за учене през пролетната ваканция в Еко училище „Слънчев лъч” в Пловдив. От 8 до 13 април в ще се проведе интензивната част на сугестопедичната програма “BrainCraft Teen”, която е подходяща за деца от 11 до 17 години. Организатори са екипът на „Покажи ми”, Младежки Център Пловдив и Еко училище „Слънчев лъч”.

BrainCraft Teen е програма, която развива умения за фото и скоростно четене, памет и креативност, целеполагане и мотивация, разгръщане потенциала на личността. В сугестопедична  среда участниците ще добият умения за справяне с учебния материал, творческо решаване на проблеми, ще развиват емоционалната интелигентност и общуват с лекота.

Ваканцията е най-подходяща за случване на подобен курс, защото веднага след това децата се връщат в училище. Там моментално прилагат наученото и всички усвоени техники естествено стават част от новия им стил на учене. Увереността бързо нараства и те показват по-високи резултати в училище, стават по-самостоятелни и подготовката и домашните не отнема толкова време и усилия, както преди, обясняват организаторите.

След интензивната част през ваканцията курсът преминава в онлайн обучение, което осигурява стимули и подкрепа за затвърждаване на уменията и разгръщане на потенциала.

Програмата е 60+ учебни часа разпределени в интензивна част в рамките на 6 последователни дни, дистанционно обучение с видео, ресурси, игри и изходящо измерване и наблюдение на напредъка в края на периода.

Повече информация на: http://pokajimi.com/braincraft/