Третокурсничката Стела Стойкова е тазгодишният носител на Стипендията на Ректора, стана ясно на официалния старт на новата академична година на пловдивския филиал

Пловдивският филиал на Техническия университет започва сто процента присъствено обучение. Това стана ясно днес на официалното откриване на новата академична година, което се състоя на открито пред четвърти корпус, а полиция регулираше трафика по време на церемонията. Всички противоепидемични мерки са предприети, като влизането в корпусите на университета става с маски, лабораториите и залите периодично се дезинфекцират.

„Много се радвам, че няма да бъде онлайн, защото това за мен не е обучение. Още повече, че съм избрал специалност, която е доста практически ориентирана и контактът с преподавателя е изключително важен“, каза първокурсникът Николай от Пазарджик. Той и съученикът му Кристиян от тамошната професионална гимназия по механоелектроника, са приети „Електроника и електротехника“ и днес бяха в челните редици, за да чуят инструкциите за това как ще стартира обучението.

Директорът на филиала проф. Въльо Николов благодари на всички 450 момичета и момчета, които са избрали да тръгнат по пътя на овладяване на инженерната наука.

„Ние вярваме във вашите възможности и ще ви подкрепяме. Бъдете уверени, че ще имате успешна кариера. Всички завършили при нас имат сто процента реализация, тъй като продължава да има глад за кадри с инженерна диплома“, насърчи ги проф. Николов. Той отчете изключително висок интерес към специалност „Компютърни системи и технологии“, следвана от „Дизайн и печатни комуникации“.

Приветствие от името на Студентски съвет отправи неговият председател Атидже Жребичкалиева. Тя е последен курс в магистърската програма „Автоматика“, след като има бакалавърска степен по същата специалност. Паралелно с това работи на висока позиция в „Сенсата Технолоджис България“. Компанията е специализирана в производството на високотемпературни сензори за автомобилната промишленост.

Пловдивският филиал е горд, че тазгодишният носител на Стипендията на ректора на Технически университет-София е възпитаник от града под тепетата. Това е Стела Стойкова, която учи „Индустриално инженерство“. Третокурсничката ще получи официално наградата от 1000 лева на Академичен съвет следващата седмица.  За стипендията имат право да кандидатстват студенти в редовна форма от всички професионални направления, като решаващи са не само успехът и постиженията в учебния процес, но и бъдещите планове за реализация на кандидата. Според регламента Стела е представила и сертификат за владеене на чужд език, документи за участия в състезания, научни конференции, разработени проекти, национални програми.