DCIM/100MEDIA/DJI_0188.JPG

Пловдивският филиал започна от днес прием на документи

Прием на документи на кандидат-студенти започна от днес до 8 юли пловдивският филиал на Техническия университет. Средношколците могат да кандидатстват по 12 инженерни специалности за редовно обучение на ниво бакалавър. В момента вузът актуализира учебните си планове и новоприетите първокурсници ще започнат обучение по осъвременени учебни програми, каза директорът проф. д-р Въльо Николов.

На 3 юли кандидат-студентите могат да се явят на тест по математика, ако искат да подобрят резултатите си, постигнати на зрелостния изпит.  Призьорите от национални олимпиади по точните науки могат директно да се запишат в избраната от тях специалност. Предимства имат и завършили съответно професионално направление в гимназията, както и гимназисти от училища, с които университетът има договор за сътрудничество.

„През последните години тежестта на задачите от тестовете по математика е на едно равнище с тази на зрелостния изпит. Ако кандидат-студентите имат добра и системна подготовка, ако са издържали матурите със сравнително високи оценки, значи имат шанс да подобрят резултатите си, като се явят на изпита при нас. Документи за явяване на теста по математика се приемат до 1 юли,“ уточни проф. Николов.