Децата от 1 „е” клас на СУ „Черноризец Храбър” играха на развален телефон с жените от Дома за стари хора

1 (19)

Тефтерчета с пожелания на първолаци разплакаха възрастните дами от Дома за стари хора “Св. Василий Велики”.  По повод 8 март учениците от 1 “е” клас на СУ “Черноризец Храбър решили да зарадват жените, но решили, че е по-добре да отправят писмени пожелания, които да си препрочитат, отколкото да носят цветя.

„ Идеята беше учениците да направят добро, като зарадват възрастни хора, които не познават. Искам да ги науча, че човек може да направи нещо хубаво за някого, без да очаква каквото и да било в замяна. От друга страна, хората в дома имат нужда от внимание, което децата засвидетелстваха”, обясни класният ръководител Ели Златанова. Родителите се отзовали на идеята и помогнали с транспорта от училище до дома.

За да развеселят обитателите на дома, първокласниците разиграли сценки, в които главни герои са модерни баби и дядовци от днешно време.

Истинското забавление дошло с играта „Развален телефон”. В крайна сметка началната реплика „Ще ни научите ли да играем хоро” стигнала до края без промяна, след което малките гости и домакините се впуснали в ритъма на танца.