Световноизвестният кавалджия е звездният гост по проект „Проекции на диалога“

Публична лекция на тема „Изпълнителското изкуство по пътя на музикалното разнообразие“ и майсторски клас ще направи световноизвестният кавалджия Теодосий Спасов в рамките на образователен проект на АМТИИ  „Проф. Асен Диамандиев“ – „Проекции на диалога“. Виртуозният изпълнител ще гостува на 28 април от 11 часа. Лекцията на Теодосий Спасов е публична, с вход свободен и ще се проведе на сцената на Концертна зала АМТИИ.

От 13 часа е началото на уъркшопа, в който Теодосий Спасов ще сподели богатия си професионален опит със студентите на Академията в активен обмен на идеи, знания и добри практики.

Подкаст епизодът ще разкрие още от вълнуващия поглед на музиканта към изкуството и живота и скоро ще бъде достъпен във всички популярни платформи за слушане.

Tеодосий Спасов, когото списание „Нюзуик“ нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа, е възпитаник на АМТИИ. Неговите изпълнения са синтез между традиционен фолклор, джаз, класика. През 2014 г. е удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на АМТИИ.

Гости на първото издание на проекта са били маестро Найден Тодоров – диригент на Софийска филхармония и настоящ министър на културата, виртуозният акордеонист Петър Ралчев, проф. Петър Луканов – доайенът на българската хореография.