Световноизвестният кавалджия е звездният гост по проект „Проекции на диалога“

Публична лекция на тема „Изпълнителското изкуство по пътя на музикалното разнообразие“ и майсторски клас ще направи световноизвестният кавалджия Теодосий Спасов в рамките на образователен проект на АМТИИ  „Проф. Асен Диамандиев“ – „Проекции на диалога“. Виртуозният изпълнител ще гостува на 28 април от 11 часа. Лекцията на Теодосий Спасов е публична, с вход свободен и ще се проведе на сцената на Концертна зала АМТИИ.

От 13 часа е началото на уъркшопа, в който Теодосий Спасов ще сподели богатия си професионален опит със студентите на Академията в активен обмен на идеи, знания и добри практики.

Подкаст епизодът ще разкрие още от вълнуващия поглед на музиканта към изкуството и живота и скоро ще бъде достъпен във всички популярни платформи за слушане.

Tеодосий Спасов, когото списание „Нюзуик“ нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа, е възпитаник на АМТИИ. Неговите изпълнения са синтез между традиционен фолклор, джаз, класика. През 2014 г. е удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на АМТИИ.

Гости на първото издание на проекта са били маестро Найден Тодоров – диригент на Софийска филхармония и настоящ министър на културата, виртуозният акордеонист Петър Ралчев, проф. Петър Луканов – доайенът на българската хореография.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.