Обученията ще се проведат в двора на галерия „Джуркови“, записването е до 10 септември

Три творчески работилници ще се проведат в рамките на „Младият Пловдив чете“. Обученията са насочени към ученици и студенти. Всички младежи, които имат интерес към писането на стихотворения и разкази, могат да  се запишат на plovdivchete@gmail.com или на страницата на фестивала „Пловдив чете“ във фейсбук.

Водещ на обучението по поезия е поетът и писател Ина Иванова, която тези година издаде книгата си „Криле от папиемаше“ и беше номинирана за награда „Пловдив“. Обучението по проза ще бъде проведено от младия писател Мартин Касабов, който преди година издаде своя дебютен сборник с разкази „Когато великани ходеха по земята“ .

Обучението по журналистика за придобиване на умения за отразяване на културни събития ще се води от Радослав Иванов и Владислав Севов.

Творческите работилници  ще се проведат в двора на галерия „Джуркови“ на улица „Съборна“. Записването е до 10 септември. Участниците в ще получат и пълен видео запис от обученията.

График:

12 септември, събота, 11 часа: обучение по писане на поезия с Ина Иванова

12 септември, събота, 13 часа: обучение по писане на проза с Мартин Касабов

19 септември, събота, 11 часа: обучение по журналистика, отразяване на културни събития с Радослав Иванов и Владислав Севов

Осемнадесетото издание на фестивала “Пловдив чете” тази година ще се проведе от 28 септември до 4 октомври.