„Джуниър бенд“ гостува на Панорамата на детското творчество, която минава под мотото „Памет в символи“

Старинен Пловдив е домакин на 22-то издание на Панорама на детското творчество този уикенд, организирана от сдружение „Духовно огледало“. На 5. и 6. юни  къща-музей „Златю Бояджиев” ще се превърне в място за творчески експерименти, където ще се съберат повече от сто деца. На улицата и пространствата около музея ще бъдат разположени изложби и ателиета на майстори от цялата страна. От 9:00 до 18:30 в събота и от 9:30 до 15:30 в неделя малките посетители на Стария град ще имат възможност да се запознаят с тънкостите при изработката на изделия от керамика, царевична шума, плъстене.

Тазгодишното издание под надслов „Памет в символи“ се реализира към програма „Наследство“ на Европейска столица на културата. Гостуващите творчески ателиета са от Пловдив, Севлиево, Бургас, Велико Търново, Първомай, Чипровци, Куртово Конаре.

За празничното настроение на събитието от Велико Търново пристига духов оркестър „Джуниър бенд“ към СУ „Емилиян Станев“, който ще направи музикални дефилета по Главната и улиците на Стария град.

Работилниците в Балабановата къща започват в 11:00 ч. под ръководство на експертите от Национален институт за недвижимо културно наследство. Темата е стенописи. Всички материали са осигурени, ще има и много изненади.

В къщата на Верен Стамболян от 9:00 часа започват демонстрациите за ръчно изработване на стъкло и декорации с майстор Иван Станев и Снежана Станева. На 6-ти юни от 11:30 ч. на площада през църквата „Св. св. Константин и Елена” започва „Училище по магия и вълшебства” с илюзиониста Боби шоу и приятели.