Таланти на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ пренесоха снощи коледния дух в Балабановата къща, където бе открита изложба с творби на бивши и настоящи възпитаници на училището. Началото на празника поставиха дегизираните като помощници на Добрия старец малки певци от вокална група „Присъствие“, а след тях градуса на настроението се покачи от емоционалното изпълнение на танцьорите от ансамбъл „Марица“.

„Когато изкуството говори, когато видиш млади хора, които в този студ танцуват с такъв ентусиазъм и усмивка на лице, няма как да не бъдеше щастлив. Изкуството ще победи всичко“, обърна се към присъстващите на празника директорът Таня Николова и пожела весели и топли празници.

Експозицията „Юбилеен калейдоскоп” включва над 40 творби и се посвещава на 50-ия юбилей от основаването на училището. Произведенията са на ученици от професия „Дизайнер”, специалност „Рекламна графика”. Творбите на младите художници претворяват различни кътчета от Стария град. Повечето от тях имат награди от националния пленер „Традиция, екология, творчество”, който училището организира ежегодно.

Училището е с традиции в изучаването на изкуства от 1994 година.