Първокласникът Янизар, второкласниците Валентина и Йоана и Николет от осми клас изнесоха предпразничен концерт „Коледна приказка“ за малчуганите от детска градина „Мирослава“. Възпитаниците на Музикалното училище се върнаха в градината, където са получили първите си уроци и умения, за да покажат, че талантът им е бил забелязан още в най-ранна възраст и това им е помогнало да изберат своята посока за обучение.

Младите изпълнители свириха на арфа, цигулка, виолончело и китара. Заедно със своите преподаватели Юлия Марковска, Цветелина Борисова и Мая Ковачева те разказаха за работата със струнните музикални инструменти. Малчуганите не пропуснаха възможността да докоснат всеки от тях и да проверят силата на звука, а класическите произведения, изпълнени от цигулките на Янизар и Николет предизвикаха най-голям интерес.

„Талантът на малките ни виртуози, които днес се върнаха да ни зарадват преди празниците, беше открит при нас в детската градина. Те проявяваха своите заложби още по време на общите ни тържества. В нашите занимания ги запознаваме с маракасите, триангелите, кастанетите, камбаните, чинелите и барабаните и така стимулираме музикалните им интереси. Няма по-голяма радост за нас преподавателите е да видим как те надграждат толкова старателно уменията си“, сподели след концерта Мария Стаматова, която е старши учител и председател на творческия екип в детското заведение.

В понеделник децата от трета и четвърта група ще имат възможност да се запознаят с народните музикални инструменти, носиите и обичаите на българите, като посетят образователните концерти на ансамбъл „Тракия“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.