Лауреати на национални и международни конкурси се включват в откриващото събитие „Есенни истории с роял” на 1 септември

Таланти на НУМТИ „Добрин Петков” се включват в откриващото събитие на тазгодишното издание на Есенния салон на изкуствата. Концертът „Есенни истории с роял” ще се случи на 1 септември на пет сцени, разположени на емблематични места в Пловдив. На сцената на площад „Стефан Стамболов“ в  19.45ч. започва концертът „Талантите на Пловдив“. Публиката ще чуе изпълнения на деца, лауреати на национални и международни музикални конкурси. В програмата са включени творби на Бах, Рахманинов, Шуман, Григ, Чайковски, Скрябин, П. Владигеров, Шопен.

На сцената в Цар-Симеонова градина, до фонтана на Деметра,  ще свирят Мичо Димитров – цигулка и Ирен  Капеловска – роял.  Събитието ще е придружено от изложба на Мичо Димитров.

На третата сцена – стълбите на „Каменица“, а на Римския стадион е предвиден Гала концерт на солистите на Държавна опера Пловдив  Мариана Панова, Станислава Момекова, Георги Султанов. На рояла ще свири Ния Недкова.

Джаз музикантите от „Братанов трио” ще свирят на сцена на площада в началото на ул. „Абаджийска“ и ул. „Константин Стоилов“.

На петте места, след приключване на концертите, започва предизвикателството “Роялът е ваш”, така че публиката също ще може да пробва музикалните си умения.