С рози изпрати двете си приятелки на матурата по български език и литература Мария и пожела да им се падне любовна поезия на 41 въпрос

71 зрелостници се явиха днес в СУ „Пейо Яворов“. 4563 са допуснатите дванадесетокласници до днешния ДЗИ в Пловдив и областта

Такси прелетя от Септември до Пловдив тази сутрин, за да не провали матурата по български език и литература на зрелостник. Екшънът се разигра пред СУ „Пейо Яворов“, където бе разпределен 12-класникът от Математическата гимназия Васил. Момчето от паралелка математика с английски дойде малко преди 8 часа със свой приятел програмист за подкрепа, а на въпрос на квесторите на входа защо не влиза, каза, че няма служебна бележка и документ за самоличност. Хванал влака в 5.10, но толкова бързал, че забравил пропуските вкъщи. Когато разбрал, веднага се обадил вкъщи на родителите си, за да ги изпратят с такси. Младежът се опита да запази самообладание, надавайки се да получи документите навреме. Амбицията му е да кандидатства „Физика“ в Софийския университет. Точно в 8.10 жълтият автомобил паркира пред сградата на училището с бележката и личната карта, а минута по-късно Васко се озова в залата, в която е разпределен.

71 зрелостници се явиха на днешния изпит в училището, което е по-малко от минали години, тъй като в сградата се извършват дейности по енергийна ефективност.

С рози, скъсани от градината, изненада своите приятелки Диана и Марти десетокласничка от СУ „Св. Патриарх Евтимий“. Мария решила да изпрати абитуриентките от Езикова гимназия „Пловдив“ за днешния изпит преди влизането им в залите и ги изненада с цвете с пожелание да им се падне любовна поезия за 41 въпрос, който изисква съставяне на интерпретативно съчинение или есе. Мечтата им била да влязат право в Софийския университет, затова им трябвали високи оценки.

Доста родители дойдоха пред СУ „Яворов“, за да пожелаят успех на децата си. „Стискайте палци да не е „Ноев ковчег“, заръчаха зрелостниците и се надяваха поетичните текстове в изпитния вариант да са повече. „Половината произведения изобщо не съм ги чел“, призна 12-класник.

Рано тази сутрин в МОН бе изтеглен вариант номер 15 за 41 задача. Изпитният вариант беше генериран от близо 6 млн. възможни комбинации.

4563 са допуснатите дванадесетокласници до днешния ДЗИ в Пловдив и областта. Те се явяват в 74 училища. Монтирани са камери във всяка изпитна зала, потвърдиха от Регионалното управление на образованието, където също работи център за наблюдение.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.