С празнично шествие, концерт и изложба ще отбележи патронния си празник СУ „Св.св. Кирил и Методий“ на 11 май. Екипът на училището, настоящи и бивши учители и ученици ще преминат през центъра на града, тръгвайки в 16:30 ч. от площад “Стефан Стамболов”. По традиция множеството ще се отправи към барелефа на светите братя в подножието на Старинен Пловдив. Вечерта ще завърши с празничен концерт на ансамбъл “Марица”. Началото е в 18:30 ч. на сцената на площада пред общината.

Ден по-късно ще се проведе изложба на двадесет и втория Национален пленер “Традиция, екология, творчество”, осъществен с подкрепата на ОИ “Старинен Пловдив”. В него участие ще вземат 65 ученици от 10 училища от цялата страна. Експозицията ще представи творбите на учениците, дошли в града под тепетата, вдъхновени от историята и архитектурата на резервата, както и наградени творби от конкурса за рисунка, в който се включиха 32 млади таланти от различни школи и училища. Изложбата ще бъде открита на 12 май от 12:30 ч. в Данчовата къща, след което е предвидена церемонията по награждаване на най-изявените участници в трите категории – рисунка, компютърен проект и фотография.

Тържественият концерт на випуск 2023 е следващото значимо събитие в календара на училището. На 15 май на Римския стадион тазгодишните зрелостници и ученици от професия “Танцьор”, специалност “Български танци”, ще представят своя концерт спектакъл, с който училището ще отбележи 30-годишния юбилей от създаването на първата си хореографска паралелка.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.