С филм за историята на гимназията и награди за изявени ученици и  учители МГ „Акад. Кирил Попов“ отбеляза 144 г. от рождението на своя патрон, 55 г. от постановлението за създаване на училището и 53 г. от първия звънец и випуск. Тържественото честване се състоя в Гранд хотел Пловдив.

„Изключително сме горди, че сте наши ученици. Пожелавам ви да бъдете все така успешни,  силни и устремени. Уважаеми колеги, искрено благодаря за денонощния труд, който полагате, за да поддържаме нивото на Математическа гимназия. Скъпи родители,  благодарим за вашата подкрепа“, обърна се към присъстващите директорът Веселина Карапеева. И подчерта, че благодарение успехите на учениците на МГ, на подиумите на десетки международни състезания се чува българският химн.

С пожелание към възпитаниците да продължават да мечтаят смело и да се учат, защото знанието е онзи път, по който, ако тръгнеш, не искаш той никога да свършва, са обърна и кметът на район „Западен“ Тони Стойчева. По думите й  Математическата гимназия се е превърнала в еталон за високо качество в образованието, а пожеланието за скорошно сбъдване на мечтата за нова сграда бе посрещнато с аплодисменти.

Възпитаници на гимназията, отличили се в областта на математиката, информатиката, българския език  и литература, изкуствата  и спорта, физиката и химията  бяха  наградени за спечелените състезания, турнири и олимпиади у нас и по света. Някои от тях не бяха в залата, защото се подготвяха за следващата битка.

Празникът завърши с  премиера на филм за гимназията, който проследява пътя на изграждане и израстване на училището.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.