Цило Нейчев започна третия си мандат като председател в КТ „Подкрепа” със 77 гласа „за”

Регионалният лидер на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” Цило Нейчев бе преизбран днес с пълно мнозинство за поста. Със 77 гласа „за” и нито един против той остава председател на местната структура и през следващите четири години. Нейчев има зад гърба си вече два мандата.

В доклада си пред делегатите на конференцията на синдиката той отчете създаването на 8 нови секции в периода от 2015 година до момента – ОУ „Яне Сандански”, Математическа гимназия, ОУ „Елин Пелин”, детски градини „Рая” и „Ралица”, детската градина и училището в Марково, детското заведение в Калояново.

„На път сме да основем четвърти Общински синдикат в „Родопи”. Това ще се случи вероятно през тази есен. Можем да се похвалим със спечелени дела на ниво Върховен съд срещу директор в Белозем, както и дело на колегата Георги Янков срещу СУ „Константин Величков. С отговорност мога да заявя, че се ползваме с авторитет, защото колегите знаят, че реагираме на мига. При нас членуват и 12 директори на училища”, каза Нейчев.

Той припомни, че синдикатът е домакин на чуждестранни делегации по линията на международен синдикален обмен със структури в Северна Македония, Кипър, Казахстан и Египет. Синдикат „Образование” подкрепя Националния конкурс за изпълнители на детска забавна песен, който се провежда в Пловдив, както и годишните награди на РУО. Нейчев акцентира и върху националните приоритети на синдикат “Образование” за въвеждане на оценка за възпитание, разработване на държавна стратегия за защита на учителя от агресия, утвърждаване на система за рехабилитация и опазване здравето на преподавателите, приемане на закон, който да инкриминира насилието над педагози.