В навечерието на 1 ноември СУ „Черноризец Храбър” раздаде и традиционните награди на името на патрона си

С масово четене на български автори бе отбелязан Денят на будителите в СУ „Черноризец Храбър”. Учениците от 1 до 12 клас се събраха в двора и всеки от тях прочете откъс от любима творба. Малките избраха приказки на Ангел Каралийчев, разкази на Емилиян Станев и стихове на Ран Босилек, а гимназистите предпочетоха Вазов и Алеко Константинов. След това учениците споделиха помежду си защо са предпочели съответното произведение и с какво ги вълнува.

В навечерието на 1 ноември училището връчи и наградите на отличените ученици в традиционния литературен конкурс, посветен на патрона. Тази година темите бяха „Магията на буквите“ и „Силата на словото“. На церемонията в зала „Съединение” снощи присъства и старият нов кмет на „Тракия“ Костадин Димитров. Той поздрави присъстващите с празника и връчи наградите на първенците. В първа възрастова група до 4 клас първото място бе присъдено на Йоана Иванова от 2 в клас. Гергана Чакърова от 5 в клас е призьор в категория 5-7 клас, където бяха раздадени и четири поощрителни награди. За най-оригинална измежду творбите на учениците от 8 до 12 клас бе определена тази на Веселина Чирпанлиева от 11 в. Специални отличия бяха връчени и за най-добро оформление.

„За мен е гордост, че на територията на нашия район се намира едно от най-предпочитаните училища в града. В мое лице винаги ще имате добър приятел“, обърна се Костадин Димитров към директора на училището Елена Кисьова.