С празничен концерт спектакъл под надслов „Знанието е сила” деца и учители от ДГ „Малкият принц“ почетоха делото на светите братя Кирил и Методий. Под съпровода на химна на българската просвета „Върви, народе възродени” децата посрещнаха ликовете на славянските първоучители, рецитираха стихове и пяха песни за тях.

Българската азбука бе представена чрез ръчно изработени цветни букви, като всяко дете наричаше пожелание със своята буква. Всяка буква бе с усмихнато лице, покрита с цветя, с птици и листа от здравец. Азбуката танцува и пя заедно с децата, а те подредиха буквите в тяхната последователност.

„Буквите и словото са невидимата нишка, която ни свързва! Чрез словото можем да споделим обичта си към семейството, да помолим за помощ или да наречем някого „приятел”. С помощта на буквите можем да изпишем „Аз съм българче!”. Затова този празник е толкова важен за всеки от нас, защото той определя идентичността и неповторимостта ни!“, поздрави присъстващите директорът на детската градина Анелия Божанова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.