54 студенти и докторанти ще вземат участие в националната научна конференция на Филологическия факултет на ПУ

54 студенти и докторанти ще вземат участие в 24-тата национална конференция с международно участие „Знай своя род и език“, посветена на 300-годишнината от рождението на патрона на най-голямото висше училище в Южна България Паисий Хилендарски. Форумът се организира от Филологическия факултет в ПУ и Лингвистичния клуб „Проф. Борис Симеонов“.

Конференцията ще се проведе на 19 и 20 май в хибриден формат – присъствено и дистанционно. Обособени са 2 основни работни секции – по литературознание и по езикознание. Докладите ще бъдат оценявани от национално жури.

След приключване на заседанията през първия ден от 17 часа в Ректората на университета ще се състои среща-разговор с писателя Неда Антонова за романа й „Безмълвие. Греховната младост на Паисий Хилендарски“. Темата на дискусията е „Всяко време има своя Паисий“.

На 20 май от 15.30 часа в Ректората ще се състои прожекцията на филма „Антигона 21“, създаден от третокурсници в специалността „Български език и английски език“ по време на пандемията, а от 16 часа е тържествена церемония по награждаване на отличените участници. Паралелно с това ще бъде представен и брой 4 от Годишника „Verba iuvenium“, който включва текстовете на докторантите и на отличените студенти от предходното издание на конференцията.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.