С открит урок по модела на Ко-преподаване с интегрирано учебно съдържание бе открита официално днес лабораторията по природни науки в „Св. Паисий Хилендарски“. Облечени в бели манти, учениците от 10 б клас, ръководени от преподавателите Яна Минкова и Валентина Иванова, демонстрираха знания и умения по темата „Катализа и биокатализатори“. Свидетели на опитите на гимназистите от специалност „Природни науки“ станаха зам.-кметът Стефан Стоянов, зам.-деканът на Фармацевтичния факултет на Медицинския университет доц. Стела Димитрова и доц. Мария Казакова от катедрата по медицинска биология. В контролирана среда те експериментираха с различни съединения, които влияят върху скоростта на химичните процеси, и анализираха ензимите, които са естествени биокатализатори в природата.

Лабораторията, решена в червено и бяло, и снабдена с микроскопи, интерактивен дисплей и специализирано оборудване и консумативи, е създадена по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки и профилирана подготовка“.

Ректорът на Медицинския университет проф. д-р Марияна Мурджева изпрати поздравителен адрес до директора на училището Ирена Душкова с уверение бъдещото партньорство между двете образователни институции да продължи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.