Записването за първия етап започва на 21 ноември в СУ „Черноризец Храбър”

Ученици от Пловдив и региона могат да проверят знанията си по български език и литература на областното състезание „Св. Иван Рилски”, което се завръща след двегодишно прекъсване заради пандемията. Участие в него могат да вземат ученици от IV до VII клас. Тестовете за кандидат-гимназистите ще са по формата на националното външно оценяване, но без преразказ с дидактическа задача на този етап. Престижната надпревара отново се провежда под патронажа на Института по български език към БАН.

Заявки за участие се подават от 21 ноември до 1 декември между 9.30 и 17.30 ч. в СУ „Черноризец Храбър” (без събота и неделя). Таксата за учениците от IV до VI клас е 12 лева. 15 лева заплащат учениците от VII клас.

В деня на състезанието заявки няма да се приемат. То ще се проведе на 3 декември от 10 часа в СУ „Черноризец Храбър” при спазване на всички противоепидемични мерки.

Резултатите ще бъдат изнесени на сайта на състезанието на 23 декември с информация за получаването на наградите. Класиралите се на първите три места ще бъдат наградени.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.