Записването за първия етап започва на 21 ноември в СУ „Черноризец Храбър”

Ученици от Пловдив и региона могат да проверят знанията си по български език и литература на областното състезание „Св. Иван Рилски”, което се завръща след двегодишно прекъсване заради пандемията. Участие в него могат да вземат ученици от IV до VII клас. Тестовете за кандидат-гимназистите ще са по формата на националното външно оценяване, но без преразказ с дидактическа задача на този етап. Престижната надпревара отново се провежда под патронажа на Института по български език към БАН.

Заявки за участие се подават от 21 ноември до 1 декември между 9.30 и 17.30 ч. в СУ „Черноризец Храбър” (без събота и неделя). Таксата за учениците от IV до VI клас е 12 лева. 15 лева заплащат учениците от VII клас.

В деня на състезанието заявки няма да се приемат. То ще се проведе на 3 декември от 10 часа в СУ „Черноризец Храбър” при спазване на всички противоепидемични мерки.

Резултатите ще бъдат изнесени на сайта на състезанието на 23 декември с информация за получаването на наградите. Класиралите се на първите три места ще бъдат наградени.