ПГ по хранителни технологии и техника получи благодарствена грамота за дългогодишно партньорство в кампанията „Пловдив – град на доброто“

Тина Димитрова – създател на първия специален баскетболен отбор в България, в който напълно безплатно се обучават деца и младежи с увреждания, получи приз за добротворство.  На церемония в Цар-Симеоновата градина бяха отличени номинираните в кампанията „Пловдив – град на доброто“. Тина бе отличена в категория „Образователна дейност“. Тя не успя да присъства на церемонията, затова зам.-кметът Стефан Стоянов връчи наградата на съпруга ѝ – Атанас Димитров.

„Чувствам се много горд със семейството и съпругата си. Това, което тя прави, е от сърце и ми възложи да ви уверя, че ще продължава и занапред, защото това е нейният живот“, каза Димитров.

В периода от 8 до 15 юни пловдивчани имаха възможността да номинират добрите хора в града, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на обществоно. От стотици постъпили номинации журито трябваше да отличи по един във всяка от четирите категории – „Градско развитие“, „Социална дейност“, „Образователна дейност“ и „Добротворчество“.

Зам.-кметът по финанси на Община Пловдив Величко Родопски връчи благодарствена грамота на учениците и учителите от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника за дългогодишното партньорство и подкрепа в кампанията „Пловдив – град на доброто“.

Наградата за градско развитие отиде приТони Симидчиева, която през годините допринася за развитието на занаятчийството в града.

В категория „Социална дейност“ признанието получи завеждащият отделението по УНГ в Университетска болница „Пълмед“ д-р Атанас Гюлев. Той не успя да присъства на церемонията и наградата прие старшата сестра на отделението, която благодари с думите: „От името на екипа обещавам, че ще се стремим да правим добро, за да може да сме полезни за хората“.

В категория „Добротворчество“ наградата беше присъдена на Анна Стайкова-Петерманн – наскоро пенсионирана медицинска сестра, която в продължение на няколко години работи в голяма международна компания и на територията ѝ създава локално доброволческо формирование, в което се включват служители от различните звена и отдели. По време на извънредното положение участва в редица доброволчески инициативи: пазарува храна и лекарства на възрастни и самотни хора, на семейства под карантина; оказва психосоциална подкрепа по телефон.

Приза „Посланик на доброто“ получи основателят на сдружение „БГ бъди активен“ Ласка Ненова. В тазгодишната кампания тя получи номинации и в четирите категории, а отличието ѝ беше връчено заради огромния принос към обществото и средата, в която живеем чрез множеството инициативи на сдружението.

„Добър човек и посланик на доброто не се става сам, затова посвещавам тази награда на всички добри хора, които са подкрепяли мен и сдружение „БГ Бъди Активен“. Доброто ни движи напред и всяка една похвала или награда, която получаваме, ни дава мотивация да продължаваме“, коментира носителят на наградата.