Само преди година Рени Миланова присъедини училището към семейството на IB World school

Собственикът и директор на Международно училище “Класик” Рени Миланова загуби битката с коронавируса. Тя е починала след усложнения вследствие на инфекцията. Била е в болница повече от месец, но въпреки  усилята на лекарите, организмът й не е успял да се пребори.

Рени е сред основоположниците на частното средно образование у нас. Създава основно училище „Класик“ през 1997 година, а три години по-късно и частна профилирана гимназия. През 2005 година училището става оторизиран център на ЕTS за полагане на изпит TOEFL iBT. През 2011 г. „Класик“ вече е акредитиран член на Съвета на британските международни училища, а две години по-късно придобива статут на образователен изпитен център за получаване на всички академични нива и образователни квалификации за начален етап, International GCSE и GCE Advanced Level. Последното завоевание на Рени Миланова е присъединяването на „Класик“ към семейството на IB World school.

След този успех тя тръгна да реализира и другото си амбициозно намерение – нова сграда на училището. Общинският съвет два пъти разглежда предложението за продажба на 5 дка земя на ул. „Кръстьо  Раковски” до мол „Пловдив”. Теренът, отреден за училище, бе обявен за продан с начална цена 1 267 000 лева. Намерение за придобиване на земята бе заявено именно от собственика на гимназия „Класик”, но търг така и не се проведе.

„Основната цел на философията ни е промяната. Промяна, която засяга всички аспекти на образователния процес. Развитието на една нова образователна парадигма засяга промяна в начина на мислене и промяна в начина, по който гледаме на цялата концепция за образованието. Детето, от обект на въздействие, се поставя в центъра на процеса като субект, вдъхновен самостоятелно и със страст да мисли и учи през целия живот, да взема решения и да носи отговорност за собственото и това на другите щастие“, бе веруюто на душата и сърцето на „Класик“ – Рени Миланова.

Екипът на „Уча в Пловдив“ изказва съболезнования на семейството!

Рени Миланова на дипломирането на абитуриентите от випуск 2016 в Дома на културата.