Издирваме бивши членове, за да провеждаме заедно значими събития, обясни Соня Кривчева, която е настоящият представител от региона на Пловдив

Алумни клуб ще бъде създаден към Съвета на децата. Съветът е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето и в него членуват 33 деца на възраст до 18 г. Създаден е през 2003 година, за да се насърчи детското участие в процеса на изработване на политики за децата и вземане на решения. Членовете обменят знания и контактуват с представители на държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво. Съставът на Съвета се формира от по един представител на всички 28 административни области, 4 квоти за деца от уязвими групи и 1 – за представител на децата, получили международна закрила в България.

“Издирваме бивши членове от всяка област с цел да се организира една по-голяма група от младежи, които са участвали и участват в Съвета на децата, за да обменят опит и да си сътрудничат, да провеждат заедно значими събития“, обясни Соня Кривчева. 10-класничката от Частната професионална гимназия по икономика и управление е настоящият представител на Съвета от региона на Пловдив.

Идеята на Алумни клуба е да гарантира приемственост между бивши и настоящи членове, които да се обединят около общи каузи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.