student2010_2

Номинации за осмото издание на престижния конкурс „Студент на годината” приема Националното представителство на студентските съвети. Кандидатите трябва да докажат своите постижения, като представят документи за постигнати резултати в наумната, културната, спортната и други дейности на национално или международно ниво. Предложенията се правят от студентските съвети на всяко висше училище, а крайният срок е 23 ноември. В надпреварата могат да участват всички, успешно завършили първи курс. Призьорите в отделните категории ще бъдат отличени на тържествена церемония през декември. Години наред възпитаници на пловдивските висши училища събират солиден брой точки при журирането и се нареждат на водещи места.

Националният приз е учреден през 2006 година по инициатива на Националното представителство на студентските съвети и се провежда под патронажа на МОН. Мисията му е да популяризира постиженията на българските студенти във всички области на висшето образование.

Водещи експерти ще определят имената на десетимата победители от отделните сфери, както и у кого да отидат отличието за най-добър чуждестранен студент. Измежду десетте най-дорбри журито ще излъчи  Студент на годината 2014.