Фрийрън, битбокс, мажоретки, тракийско хоро, поп и рок хитове белязаха Деня на таланта на Търговската гимназия

DSCF4961

Момчетата и момичетата от Търговската гимназия конкурираха телевизионното риалити “България търси талант” и буквално разтърсиха Концертна зала днес. Повече от два часа талантите на елитното училище, което тази година отбелязва своята 105-годишнина, показаха разностранни умения в различни видове изкуства и спорт.  Истинската кулминация на празника бе изборът на “Мис и Мистър Иконом”. Титлата тази година безапелационно спечелиха Анита Мангарова и Иван Иванов. 11-класничката от специалност “Счетоводство и контрол” събра най-много гласове, както на журито, така и на публиката и се окичи с короната. Лентата на топкрасавец бе закичена на Симеон Борисов.

Осемте двойки, които спориха за титлата, бяха избрани след предварителна селекция сред гимназистите. На първия тур те се представиха със спортни облекла, а на втория дефилираха в официални тоалети и показаха грация и танцувални умения.

По традиция в Деня на таланта се обявяват победителите и в другите два конкурса за чар и красота – Лице и Модел на Търговската гимназия. 3563 са събраните гласове във Фейсбук. За Лице при момчетата бе обявен любимецът на училището – Денис Папаризов от 11 ж, а съученичката му Деница бе изборът сред момичетата. Модел при представителите на силния пол стана Божидар Илков, а 10-класничката Цветелина Киркова се оказа фаворитката при нежния пол.

Участниците в програмата доказаха, че ги бива не само в сметките, но не отстъпват по талант на училищата по изкуства. Деветокласничката Стефани Атанасова и още две момичета от националния отбор по аеробика буквално смаяха публиката с композицията си. Те са носителки на сребърен медал от миналогодишното държавно първенство. Почитателите на фрийрън буквално оставиха публиката без дъх с изключително сложните акробатични номера и салта, с които разтърсиха сцената. Акустична версия на хита на “Металика” – “Nothing else matters”, битбокс с китара на Васил Василев, рокбандата “Паранойс” и впечатляващото изпълнение на “Бела съм бела, юначе” на Надежда Чукалова събраха овациите на препълнената залата. На финала тийнейджърите не се сдържаха на местата си и излязоха на сцената, за да извият тракийско хоро.