Концерт  по повод 80-годишнината от рождението на Тодор Колев ще зарадва почитателите на големия актьор на 21 септември от 19 часа в Драматичния театър в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът” .

„За Тодор Колев” е проект на Камен Донев, в който той, заедно със свои съученици и приятели, ще представи спомени и разкази от първо лице, както и избрани песни на големия български артист и техен учител и вдъхновител. На сцената ще се качат музикантите Петър Миланов, Людмил Стойнев, Стоян Янкулов – Стунджи, Димитър Тишев, Борис Таслев, Ева Перчемлиева, Криста, Александра Борисова. Концертът е специален жест на Камен Донев към публиката на „Сцена на кръстопът”.

Ден по-късно – на 22 септември от 19 часа в Драматичния театър, е закриването на Международния есенен фестивал с „Актрисата”. Спектакълът е с участието на Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов и на арт директора на „Сцената” Стефан Данаилов.

„Актрисата“ е комедия на награждавания и аплодиран по света драматург Питър Куилтър. Актрисата Лидия Мартин, в  чиято „кожа“ влиза Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни  ситуации, предизвикани от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Като на своеобразен парад, покрай актрисата „дефилират“ нейният по-млад бивш съпруг Пол и настоящият й застаряващ годеник Чарлз, синът й Даниел, агентът й Бари и режисьорът Роджър.

Билетите за двете събития ще се продават от 1 септември онлайн в сайта на Драматичния театър.  В първия ден на септември започват продажбите на билети за всички представления от програмата на „Сцена на кръстопът” и на касата на театъра.