Четири музикални приказки за деца в програмата на фестивала Opera Open, „Академия за бебета“ край Виенския павилион

Децата на Пловдив също ще имат своя музикален фестивал Opera Open през септември на сцена кораб край новия фонтан на Бунарджика – акведукта с мечката. Там ще ги очаква Госпожа Опера с четири представления от 5 до 8 септември. Обновеното място в подножието на тепето ще служи за естествен декор на музикалните приказки, които симпатичната дама ще разказва със солистите и хора на Държавна опера Пловдив.

Програмата включва детския мюзикъл „Пиратите от Пензанс”, който ще се играе на 5 септември от 18 часа, „Вълшебната флейта за деца” от Моцарт на 6 септември от 17.30 часа, мюзикъла „Червената Шапчица” – на 7 септември от 17.30 часа и интерактивния джаз концерт „Седемте Биг Бенд Самураи” на 8 септември от 17.30 часа. Билетите за детските спектакли са по 5 лева се продават на касата на операта, а на място преди спектаклите цената ще е 6 лева. За най-верните почитатели на Госпожа Опера се предвидени и отстъпки.

„Opera Open за деца” е поредната инициатива на Опера Пловдив за приобщаване на децата към изкуството.  В „Академията на Госпожа Опера” се провеждат занимания по пеене, актьорско майсторство и танци, а малките таланти участват в детските спектакли.

Програмата за деца през септември включва и  премиера на мюзикъла “Книга за джунглата” на 11 септември в Дом на културата от 18 часа. За най-малките е концертът „Академия за бебета на Госпожа Опера”, който е безплатен и ще се състои на 4 септември край Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина от 11 часа.