Таланти от 28 детски градини от Пловдив и страната твориха на тема „Приказно вълшебство“

СУ „Хр.Г.Данов“ кани финалистите на конкурса за рисунка „Приказно вълшебство“ на официално награждаване на 22 ноември от 18 часа. Церемонията ще се проведе в училищната театрална зала и ще бъде предшествана от  спектакъл с участието на децата от учебното заведение.

Таланти от подготвителните групи на 28 детски градини от Пловдив, София, Варна, Бургас, Разлог и Дупница изпратиха творби за участие. „Червената шапчица“, „Дядовата ръкавичка“, „Дядо и ряпа“, историята за враната и лисицата, са само част от приказките, които децата са претворили.

„Впечатлена съм от уменията и въображението на участниците. Конкурсът е традиция за нашето училище и с него целим да насърчим детското четене. Книгите трябва да присъстват в ежедневието на децата, както и играчките. Защото четенето стимулира любопитството и любовта към ученето, обогатява вътрешния ни свят, учи на съпричастност и толерантност, дава криле на мечтите. Рисувайки любимата си приказка, децата правят стъпка към четенето“, обяснява идеята за конкурса директорът на СУ „Хр.Г.Данов“ Гергана Аврамова.