СУ „Цар Симеон Велики” – градски шампион по волейбол

 

Отборът на СУ “Цар Симеон Велики“ е градският шампион от училищното първенство по волейбол за 11-12 клас. На финалната среща възпитаниците на Драган Иванов победиха тима на ЕГ “Иван Вазов“, където също имаше няколко състезатели на „Виктория Волей”. Победата автоматично изпраща момчетата от СУ “Цар Симеон Велики“ на областните финали от ученическия шампионат в тази възраст. На част от състезателите им предстои участие на Световното ученическо първенство по волейбол, което ще се проведе в края на май в Бразилия. Миналата година отборът спечели шампионската титла от държавното.

Плувецът Йосиф Миладинов е най-добрият млад спортист на България за 2019 г., избран в анкетата на Viasport.bg. Призът се връчва за девета поредна година. В класацията новата сензация на българското  плуване, който е 10-класник в Спортното училище под тепетата, изпревари миналогодишната победителка Александра Начева. Зрелостничката от ЕГ „Иван Вазов” остана втора.

Миладинов спечели бронзов медал на световното първенство за юноши в Будапеща и сребърен на европейското в Казан.Той постави впечатляващ национален рекорд в коронната си дисциплина 100 метра бътерфлай – 51.91 секунди. За трети път в последните четири години плувец става №1 сред младите спортисти, след като Антъни Иванов спечели приза през 2016 и 2017 г.