Творчески работилници за бъдещи първолаци организира СУ „Св. св.Кирил и Методий” от 7 до 11 март. На поканата вече са се отзовали децата от подготвителна група на ДГ “Росица”, ДГ “Елица” и ДГ “Дружба”.

„Преходът от детската градина към училище е вълнуващ, но и труден момент, затова нашите малките ученици ще уверят своите нови приятели, че в училище е интересно и забавно. В работилницата “Млад фермер” второкласниците ще покажат през какви етапи преминава всяко растение и колко е важна връзката с природата“, обяснява директорът Таня Николова.

Учениците от хореографските паралелки ще запознаят децата с традиционните български танци, които са важна част от живота на училището. И заедно ще разучават стъпките на ръченицата.

Първокласниците са организирали художествени ателиета, в които, заедно с децата от детските градини, ще изработят картички за 8 март, за да зарадват своите майки.

СУ „Св. св.Кирил и Методий”  утвърди през годините иновативните паралелки по модела на Мария Монтесори. В прогимназиален етап учениците имат разширена подготовка по хореография, математика и изобразително изкуство. В гимназиален етап се реализира прием по професия „Дизайнер”, специалност „Рекламна графика, и по професия ,,Танцьор”, специалност „Български танци”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.