39 иновативни учебни заведения от 25 европейски държави бяха отличени с награди TES

СУ „Св.Паисий Хилендарски“ бе удостоено с международен приз за предприемаческо училище. Шестото издание на наградите TES се проведе онлайн като част от Европейската седмица на професионалните умения – ежегодно събитие, в което местни, регионални и национални организации показват най-доброто от професионалното образование и обучение.

39 иновативни средни и професионални училища от 25 европейски държави бяха избрани на национално ниво за тяхната визия и отлично изпълнение на програмите за обучение по предприемачество. 51 директори и учители се събраха онлайн, за да получат наградата на своето училище и да се включат в интересна дискусия.

Пловдивското училище е сред двете наградени учебни заведения от страната, наред с Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев. Учителите, които работят по програмата на „Джуниър ачийвмънт“, са Румяна Алексиева и Мария Неновска.

Наградите TES са годишно признание, организирано от Junior Achievement (JA) Europe, което има за цел да осигури подкрепяща и мотивационна рамка за насочване на училища, директори и учители от целия континент в техните инициативи за предприемаческо обучение.

Онлайн събитието беше разделено на две секции: вдъхновяваща лекция, включваща презентацията на италианския учител Карло Маццоне, първите десет наградени с международното отличие Учител на 2020 за целия свят (Global Teacher Prize Award 2020) и панелен дебат, последван от практически интерактивен семинар, разглеждащ международното сътрудничество между учителите по време на пандемията и проучване на най-добрите практики за училищата за насърчаване на партньорства с бизнеса.