Сияна Граматикова е с пълна шестица от матурата по история и ще става учител, Любен Кодинов има 6,00 на ДЗИ по информатика и ще учи в Холандия

24 отличници дипломира на тържествена церемония в Дома на културата днес СУ „Св. Паисий Хилендарски“. В присъствието на своите родители 70 абитуриенти отправиха благодарност към педагогическия екип на училището и облякоха тогите, за да получат свидетелствата си за зрелост. Първи чуха имената си пълните отличници – Наталия Гогова 12 б, Айлин Демерджиева -12 г, и Стоянка Стоянова – 12 г.

Директорът Ирена Душкова обяви и пълните шестици от държавните зрелостни изпити, а те са на Сияна Грамадникова и Любен Кодинов. Сияна е убедена, че ще сбъдне мечтата си да бъде учител с резултат 6,00 на матурата по История и цивилизации. Пълната шестица по Информатика на Любен от профилираната паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ е успешна крачка към образование в Холандия и кариера в IT сектора.

С най-висок успех завършва 12 а клас, профил “Хуманитарен” – Много добър 5,26.

СУ “Св. Паисий Хилендарски” втора година приема ученици в 8 клас по професията „Графичен дизайнер“, а от идната – и по новата  STEM специалност “Програмист на изкуствен интелект”. Екипът учители Дора Господинова, Иванка Стойчева, Даниел Добрев и Габриел Стойчев са амбицирани да подготвят и бъдещите програмисти на изкуствен интелект.

Училището е изнесен център по Националната програма “Обучение за ИТ умения и кариера” на МОН за софтуерно обучение по професия “Приложен програмист” и през 2023 г. ще  дипломира първия випуск програмисти.