Сияна Граматикова е с пълна шестица от матурата по история и ще става учител, Любен Кодинов има 6,00 на ДЗИ по информатика и ще учи в Холандия

24 отличници дипломира на тържествена церемония в Дома на културата днес СУ „Св. Паисий Хилендарски“. В присъствието на своите родители 70 абитуриенти отправиха благодарност към педагогическия екип на училището и облякоха тогите, за да получат свидетелствата си за зрелост. Първи чуха имената си пълните отличници – Наталия Гогова 12 б, Айлин Демерджиева -12 г, и Стоянка Стоянова – 12 г.

Директорът Ирена Душкова обяви и пълните шестици от държавните зрелостни изпити, а те са на Сияна Грамадникова и Любен Кодинов. Сияна е убедена, че ще сбъдне мечтата си да бъде учител с резултат 6,00 на матурата по История и цивилизации. Пълната шестица по Информатика на Любен от профилираната паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ е успешна крачка към образование в Холандия и кариера в IT сектора.

С най-висок успех завършва 12 а клас, профил “Хуманитарен” – Много добър 5,26.

СУ “Св. Паисий Хилендарски” втора година приема ученици в 8 клас по професията „Графичен дизайнер“, а от идната – и по новата  STEM специалност “Програмист на изкуствен интелект”. Екипът учители Дора Господинова, Иванка Стойчева, Даниел Добрев и Габриел Стойчев са амбицирани да подготвят и бъдещите програмисти на изкуствен интелект.

Училището е изнесен център по Националната програма “Обучение за ИТ умения и кариера” на МОН за софтуерно обучение по професия “Приложен програмист” и през 2023 г. ще  дипломира първия випуск програмисти.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.