Ученици и учители наблюдаваха поредица мултидисциплинарни уроци, запознаха се с дейността на учебна компания по НП „Иновации в действие“

Поредица мултидисциплинарни уроци наблюдаваха учители и ученици от СУ „Пейо Яворов“, които гостуваха на столичното 19 СУ  “Елин Пелин”. За трета поредна година пловдивското училище участва в НП „Иновации в действие“ и осъществи първата мобилност за обмяна на идеи и добри практики, съвместно със СУ “Св. св. Кирил и Методий” в Козлодуй.

„Колегите представиха мултидисциплинарен урок по география, английски език и информационни технологии на тема: „Непозната ли е за нас Северна Америка?“ с шестокласници“, разказа зам.-директорът на СУ „Пейо Яворов“ Мирена Попова. Заедно с нея в мобилността се включили учителите по английски език Светлана Гавазова и Красимира Нанева, както и д-р Танчо Агушев – преподавател по биология и здравно образование.

Учениците Яница Мирчева и Теодора Гиргинова от 9 а клас и 11-класниците Белослава Ангелова и Йордан Кавръков присъствали на мултидисциплинарен урок по история, английски език, български език и предприемачество на тема: „Голямата депресия“.

Домакините от 19 СУ  “Елин Пелин” представили два учебни иновативни блока. Пловдивските учители и ученици наблюдавали мултидисциплинарен урок по немски език, предприемачество и счетоводство на тема: „Коледни базари“, запознали се и с дейността на учебната компания на 10-касници. Вторият блок включвал мултидисциплинарен урок по английски език, философия, физическо възпитание и спорт на тема: „Здрав дух в здраво тяло“, представен от ученици в 9 клас.

През март догодина СУ „Пейо Яворов“ ще посрещне партньорските училища по проекта, за да представи свои иновативни практики.

„Целта е да създадем професионални общности, в които учители от различни области на знанието обединяват усилия за постигане на общи цели. Затова за трета поредна година се включваме в програмата, за да видим какви нововъведения правят колегите, да популяризираме опита на нашите преподаватели, а и да дадем възможност на учениците да се изявят и да експериментират“, коментира директорът на СУ „Пейо Яворов“ Пламен Стоилов.