Направиха първа копка на новото съоръжение, което трябва да е готово до началото на следващата учебна година

СУ „Отец Паисий“ в Стамболийски ще има многофункционална спортна зала, за градежа на която бяха отпуснати  578 973 лева по европейски проект, спечелен от общината. Първата копка на новото съоръжение бе направена вчера, а уверението на фирмата изпълнител е, че учениците ще могат да спортуват в нея от следващата учебна гозина.

Залата ще се ползва за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт. В нея  могат да се провеждат и различни събития. Ще бъде изградена топла връзка със сградата на училището.

„Залата е проектирана така, че ще може да се ползва едновременно от 72 деца. Ще има всичко необходимо – бани, тоалетни и съблекални. Климатизация, LED осветление. Най-сетне ще приключим с извеждането на децата за часовете по физкултура извън гимназията“, коментира директорът Атанас Бръсков. През лятото ще бъде реконструирано и дворното пространство, където ще бъде изграден фитнес на открито.

Следващата стъпка е осигуряването на средства за саниране сградата на училището, увери кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.