Многофункционална спортна зала и басейн ще отворят в най-скоро време врати за учениците на СУ „Любен Каравелов“. Приемателна комисия вече е огледала обектите, като не е изказала никакви забележки и предстои издаването на Акт 16.

„Децата ще могат да тренират волейбол, баскетбол, футзал и хандбал. Залата е снабдена с модерно електронно табло, а при нужда може да функционира и като концертна зала, тъй като има изградена и сцена. Местата за зрители за спортни срещи и концерти са 238. Басейнът е с 4 коридора, дълъг е 25 и е широк 12,5 метра“, разказа директорът на училището Славка Щерева.

Тя посрещна заместник-кмета по строителство Пламен Райчев и му показа вече завършения комплекс, до който се стига чрез топла връзка от учебния корпус.

„Имаше проблеми с неточно проектиран трафопост и неговото преместване отне известно време, но резултатът е впечатляващ“, не скри одобрението си зам-кметът.

Залата и басейнът, както и ремонтът на двете сгради на СУ „Любен Каравелов“ са изпълнени по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“. Общата стойност е 2 885 415 лева с ДДС.

Още преди коледната ваканция учениците влязоха в реновираната сграда на улица „Марагидик“, която е напълно преобразена. В нея се помещават кабинетите за индивидуално обучение на младите музиканти от профилираните паралелки, има две зали за танцовите ансамбли на училището, както и голяма зала за представления, оборудвана с художествено осветление. Училището вече разполага със собствено професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини, където изпълнителите ще правят демозаписи. Дворът е облагороден, изградена е открита спортна площадка, а около нея са разположени места за близо 100 зрители. Стойността на ремонта на сградата е 2 423 814 лева с ДДС.