Учениците от клуб „Европейци“ заеха призовото място сред петте избрани училища от цялата страна

СУ “Любен Каравелов” се класира на първо място сред петте избрани от цяла България училища за участие във виртуалното издание на програма “Евроскола” на тема “Изменението на климата  и околната среда: Как можем да живеем в хармония с природата”.

Учениците от клуб “Европейци” в учебното заведение, което е посланик на Европейския парламент, ще се включат в дискусията на 9 февруари, който ще се излъчва на живо в платформите Interactio и Sli.do.

По време на сесията учениците ще научат повече по тази тема и ще имат възможност да задават въпроси към гостите: един от заместник-председателите на Европейския парламент и един експерт чрез чат или на живо чрез видеострийминг.

„Учениците ще бъдат подготвени по темата преди събитието, предварително ще обсъдим идеите, публикувани в YouthIdeas.eu, свързани с изменението на климата“, обясни преподавателят Инна Кирякова.

Участниците в сесията ще получат цялата практическа информация директно от организаторите на 6 езика: английски, френски, немски, италиански, испански и полски. Всяка от сесиите ще се излъчва пряко на уебсайта на Европейския парламент.

От началото на 2021 г. учениците от клуб “Европейци” засягат глобалните екологични теми и пишат авторски материали, които публикуват в сайта на клуба. Интересите им в тази посока стават причина да заявят участие в програмата „Евроскола“ и да обсъждат идеи и проблеми с представители от Европейския парламент по темата.