След като миналата година подкрепи Клиниката по педиатрия, сега усилията на Стефан Грънчаров са насочени към катедрата по инфекциозни болести

„Твоят празник дарява надежда” – това е мотото на личната дарителска инициатива на петокурсника по медицина Стефан Грънчаров. Студентът от Медицинския университет също се включва и в борбата срещу COVID-19. Той вече е дарил 50 предпазни работни костюма – 30 за катедрата по инфекциозни болести и паразитология и 20 за колегите си от катедрата по микробиология, които предстои да започнат обработка на тестове за коронавирус в новоизграждащата се лаборатория.

„Смятам, че е извън всякакъв морал да се търгува с лични предпазни средства и да се прави печалба от здравето на хората. Надявам се да стимулирам повече млади хора към доброволческа дейност, да мислят активно и да заемат отговорна социална позиция. Приветствам всички, които имат желанието да помагат в името на доброто, да се присъединят към моята кампания на страницата във Facebook“, казва Стефан.

Припомняме, че той инициира „Твоят празник дарява надежда“ миналата година в подкрепа на Клиниката по педиатрия на Медицинския университет. Вместо подаръци за рождения или имения ден, бъдещият лекар призова своите приятели, близки и колеги да даряват средствата, които биха похарчили за повода. Роднини на студента медик разпространили идеята и също се отказали от подаръци за личните си празници, за да дадат рамо на каузата. Към личната му кампания тогава се присъедини и Български лекарски съюз. Със събраните от него средства бе ремонтиран етаж от Клиниката по педиатрия.