Формацията от факултета по изкуства при Университета Бахчешекир в Истанбул гостува на пловдивския филиал на Техническия и на девически хор „Евмолпея“

Студентски смесен хор „Гласът на цивилизациите“  от факултета по изкуства при Университета Бахчешекир в Истанбул гостува в Пловдив от 22 до 24 септември. Вузът е в топ 3 на университетите в Турция. В него се  обучават 22 300 студенти в 8 факултета и 4 института  и 2300 чужди студенти от 94 страни.

Хорът е основан през 2012 г. и ще пристигне в Пловдив по покана на Девическа хорова формация „Евмолпея“ и на пловдивския филиал на Технически университет.

Двата хора ще имат съвместни концерти на 23 септември от 18.00 часа в Културен център „Тракарт“ и на 24 септември от 10.00 ч. при откриване на новата академична учебна година на Техническия университет. Инициативата е посветена на двата побратимени града и се реализира под патронажа на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив и със съдействието на Дружеството на българо-турските бизнесмени „Бултиш“ .

Репертоарът на „Гласът на цивилизациите“ включва народни песни на много езици, както в оригинална, така и в полифонична форма от географските ширини на Анадола, Балканите, Близкия изток и Кавказ.  Художествен директор на хора е известният акордеонист Муарммер Кетенджоглу, а диригент е Йоджал Йоджалан.