Нова методология в обучението на юристи донесе отличието на Изабела Петкова от Пловдивския университет

Студентката от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Изабела Петкова спечели приз от конкурса „Носители на просвета“, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България.  Петокурсничката по право е победител в категорията „Аз – носител на просвета“ с проект за нова методология в обучението на студентите юристи.

Националният приз „Носители на просвета“ е учреден през 2013 г. и има за цел да отличи добрите практики и заслужили имена в сферата на културната, академичната и научната дейност. Категориите на конкурса са общо пет, а тазгодишната церемония по награждаване се проведе снощи в зала „Галерия” на Национален студентски дом.

Организатор на конкурса е Национално представителство на студентските съвети в Република България под патронажа на Министъра на образованието и науката.

Според инициаторите на конкурса развитието на културата, образованието и науката са истинските носители на надеждата за по-доброто и устойчиво бъдеще на България. Затова всички добри идеи и примери в тази насока следва да се отбелязват, отличават и насърчават. Конкурсът популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които се свързват с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.